• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

A szorgalom jutalma

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Lásd, csupán arra jöttem rá, hogy Isten az embereket becsületeseknek teremtette, csakhogy ők mindenféle okoskodásokhoz folyamodtak.” (Prédikátor 7,29)

Jó Istenem!

Szeretném kérni áldásodat az újabb tanévben mind a tanárok és mind a tanulók életére. Segítsd meg a diákokat, hogy szorgalmasan tudjanak tanulni! Segítsd meg őket, hogy becsületesek maradjanak a tanulásban, és ne keveredjenek bele semmilyen okoskodásba vagy mesterkedésbe!

Kérlek, emlékeztess, hogy igaznak és becsületesnek teremtettél mindenkit. Neked az tetszik, ha megismerjük azt a tudást, amely bölccsé tesz. Segíts, hogy ne figyeljünk a tévelygésekre, és ne hanyagoljunk el semmit, ami fontos a helyes életvitelben! Hiszen ezek megóvnak a felesleges bosszankodástól.

Figyelmeztess, hogy milyen ostoba dolog a gonoszság, segíts elkerülni azt!

Ne figyeljek mindenféle szóbeszédre, amely eltántorít az igazságtól és megszomorít téged! Segíts, hogy ne ártsam bele magam olyan dolgokba, amelyek megnehezítik az életemet! Segíts helyes választ találni a kérdéseimre!

Köszönöm, hogy a szorgalom és a becsületes élet mindenkinek hasznos. Segíts, hogy ne hanyagoljuk el azokat! Áldd meg az orvosokat, hogy a maguk tehetségével tudják a betegek erőtlenségét gyógyítani! Add, hogy minden napom úgy induljon, amikor emlékeztetsz hűségedre és az irántad való bizalomra!

 

Ámen.

Majnár Zsolt

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp