A szorgalom jutalma

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Lásd, csupán arra jöttem rá, hogy Isten az embereket becsületeseknek teremtette, csakhogy ők mindenféle okoskodásokhoz folyamodtak.” (Prédikátor 7,29)

Jó Istenem!

Szeretném kérni áldásodat az újabb tanévben mind a tanárok és mind a tanulók életére. Segítsd meg a diákokat, hogy szorgalmasan tudjanak tanulni! Segítsd meg őket, hogy becsületesek maradjanak a tanulásban, és ne keveredjenek bele semmilyen okoskodásba vagy mesterkedésbe!

Kérlek, emlékeztess, hogy igaznak és becsületesnek teremtettél mindenkit. Neked az tetszik, ha megismerjük azt a tudást, amely bölccsé tesz. Segíts, hogy ne figyeljünk a tévelygésekre, és ne hanyagoljunk el semmit, ami fontos a helyes életvitelben! Hiszen ezek megóvnak a felesleges bosszankodástól.

Figyelmeztess, hogy milyen ostoba dolog a gonoszság, segíts elkerülni azt!

Ne figyeljek mindenféle szóbeszédre, amely eltántorít az igazságtól és megszomorít téged! Segíts, hogy ne ártsam bele magam olyan dolgokba, amelyek megnehezítik az életemet! Segíts helyes választ találni a kérdéseimre!

Köszönöm, hogy a szorgalom és a becsületes élet mindenkinek hasznos. Segíts, hogy ne hanyagoljuk el azokat! Áldd meg az orvosokat, hogy a maguk tehetségével tudják a betegek erőtlenségét gyógyítani! Add, hogy minden napom úgy induljon, amikor emlékeztetsz hűségedre és az irántad való bizalomra!

 

Ámen.

Majnár Zsolt

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp