• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

144. Öröm Isten ajándékainak

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Mi haszna van a munkásnak abból, amiért fáradozik? Láttam azokat a bajokat, amelyeket Isten azért adott az embereknek, hogy bajlódjanak velük. 

Szépen megalkotott mindent a maga idejében, az örökkévalóságot is az emberi értelem elé tárta, de az ember mégsem tudja felfogni Isten alkotásait elejétől a végéig, amelyeket megalkotott. Rájöttem, hogy nincs jobb dolog, mint ha örül az ember, és a maga javára törekszik egész életében. De az is Isten ajándéka, hogy az ember eszik, iszik, és jól él fáradságos munkájából.” (Prédikátor 3,9–13)

Jó Istenem!

Köszönjük, hogy adtál képességet és tehetséget különböző dolgok elvégzéséhez. Akár gyümölcsök, különböző növények elültetéséhez és gondozásához. De amikor azt tapasztaljuk, hogy a szeszélyes időjárás beleszól a munkánkba, akkor csak bajlódunk. Hidegtől lefagynak, melegtől leégnek, aszálytól kiszáradnak a növények.

Akkor kész vesződség, amit elvégzünk, és nem látjuk értelmét a befektetett kemény és fárasztó munkánknak, fáradozásainknak. Így nem tudunk örülni munkánk gyümölcsének.

De köszönjük, hogy gondoskodsz a megélhetésünkről, bármilyen nehézség is jön az életünkbe.

Köszönjük, hogy segítesz megtalálni életünkben az örömöt, hiszen minden a te ajándékod, ami körülvesz bennünket. Csodáljuk alkotásaidat, amiket nem tudunk felfogni, csak téged dicsőítünk. Hadd gyönyörködjünk mindabban, amit létrehoztál, és hadd leljük kedvünket a munkában!

Add, hogy békesség legyen az emberek szívében és istenfélelem! Segíts mindent a maga idejében megcselekedni! Tölts be mindig örömmel, amikor ajándékaidon gondolkodom! Hadd legyek hálás mindenért, ami körülöttem történik!

Ámen.

 

Majnár Zsolt

 

Fotó: pexels.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp