• Rólunk
  • Kapcsolat
  • En

121. Erősségünk vagy

Elolvasási idő: 2 perc
Elolvasási idő: 2 perc
„Mert erős vára vagy a nincstelennek, erős vára a szegénynek a nyomorúságban, oltalom a zivatarban, árnyék a hőségben – mert a hatalmaskodók dühe olyan, mint a kőfalra zúduló zivatar, mint hőség a szikkadt földön.

De te megalázod a harsány bitorlókat, mint a felhő árnyéka a hőséget, elnyomod a hatalmaskodók énekét.” (Ézsaiás 25,4–5)

Örökkévaló Istenem!

Mi csak puzzle-darabokból tudunk összeállítani egy képet. Te pedig szavaid által előhívod a természet és az időjárás változásait és szemet gyönyörködtető szépségét. Köszönjük, hogy azok változása által nekünk is örömöt szerzel.

Erőssége és menedéke vagy a szegénynek és szűkölködőnek.

Köszönjük, hogy amit régen elhatároztál jóságodból, azt véghez is viszed az életünkben. Ahogy a repülő madarak szabadon repülnek az égbolton, úgy élhetünk boldogan gondviseléseidet megtapasztalva.

Hálát adunk, mert a nap fénye megvilágítja életünket; és ha felhők érkeznek, árnyékot és oltalmat adsz számunkra. Köszönjük, hogy a fájdalmak során letörlöd könnyeinket, és megvigasztalsz bennünket. Megalázod a kevélységet és a büszkeséget, amikor igazságot szolgáltatsz.

Egy úszó kitárja karjait úszásra, hogy el ne merüljön. Te pedig lerontod az ember hiábavaló erősségeit. Magasztallak és dicsérem nevedet, mert tanácsaiddal hűséges vagy hozzám. Köszönöm, hogy csodálatos dolgokat viszel végbe az életemben, és hálás vagyok a bátorításodért.

 

Ámen.
Majnár Zsolt

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp